Brunch de weekend in familie

La sfarsit de saptamana ne adunam cu mic, cu mare, pentru a petrece timp in familie, mai ales in jurul mesei. Pregateste-le o surpriza celor dragi si invita-i la un brunch de weekend in familie. Florin Itu iti sugereaza cateva idei de preparate usoare, de vara cu care sa-i surprinzi.

PATEUL CASEI CU ARDEI COPTI SI PATRUNJEL

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de doar cateva ingrediente foarte simple: 2 ardei capia (proaspeti sau gata copti), 1 legatura de patrunjel,1 cutie (200g) Pateul Casei Scandia Sibiu, felii de bagheta pentru servit.

Coaceti ardeii capia direct pe flacara aragazului pana se innegreste pielita.
Lasati ardeii cateva minute intr-un bol acoperit, si apoi curatati pielita arsa.
Condimentati ardeii cu ulei de masline, sare si otet (intr-un bol mic).
Tocati marunt patrunjelul si ardeii copti.
Amestecati Pateul Casei cu ardeii copti si cu patrunjelul.
Serviti sub forma de tartine pe paine de casa sau pe felii de bagheta.

SALATA DE ANDIVE CU PATEUL CASEI SI PUI MARUNTIT IN SOS ALB

Ingredientele de care aveti nevoie sunt: 6 andive medii, 1 cutie (200g) Pateul Casei Scandia Sibiu, 1 cutie Pui Maruntit in sos Alb Scandia Sibiu, 4 linguri de maioneza, felii de bagheta si boia afumata pentru servit.

Curatati andivele si pastrati 6 foi intacte, pentru a le umple cu salata.
Tocati andivele, amestecati-le cu maioneza si impartiti-le in doua parti egale, in boluri separate.

Amestestecati o parte cu Pateul Casei si cealalta parte cu Puiul Maruntit in sos Alb.
Umpleti foile de andive ramase cu salata si presarati cu boia afumata.
Serviti cu felii de bagheta.

OMLETA SPECIALA CU CEAPA SI PORC MARUNTIT IN SOS ROSU

Ingrediente: 2 oua mari, 1 ceapa mica, 2 linguri de unt,1 cutie Porc Maruntit in Sos Rosu Scandia Sibiu, felii de paine prajita pentru servit.

Tocati marunt ceapa.
Topiti untul in tigaie si adaugati ceapa dupa ce a disparut spuma de la unt.
Caliti ceapa in unt la foc mic cca 4-5 min, pana devine moale si translucida.

Adaugati Porcul Maruntit in Sos Rosu si prajiti-l impreuna cu ceapa cca 1 min.
Adaugati ouale (batute doar putin), amestecati de cateva ori si dupa cca 1 min luati de pe foc (oul trebuie sa ramana moale).
Serviti pe felii de paine prajite.

Stii si tu alte retete usoare pentru pranz?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL