IDEI DE APERITIVE PENTRU O PETRECERE IN GRADINA

Pe asa vreme frumoasa, e pacat sa iei masa in casa. Vino împreuna cu noi si Florin Itu (http://crazymothercooker.blogspot.ro/) la o petrecere in gradina si descoperă noi idei si retete delicioase cu produsele Scandia Sibiu!

GUACAMOLE CU PUI MARUNTIT IN SOS ALB SCANDIA SIBIU

Ingredientele de care aveti nevoie: 2 avocado bine coapte (moi), 1 ceapa mica, 2 rosii medii, 1 legatura de patrunjel, 2-3 linguri zeama de lamaie sau lime, 1 ardei iute (optional), sare, piper si chimion macinat, o cutie Pui Maruntit in Sos Alb Scandia Sibiu, chipsuri de tortilla pentru servit

Curatati avocado si zdrobiti miezul cu o furculita intr-un bol. Apoi tocati marunt ardeiul iute (optional), patrunjelul si ceapa si taiati rosiile (dupa ce ati eliminat semintele) in cubulete mici.

Amestestecati ingredientele tocate cu piureul de avocado, adaugati si conserva de Pui Maruntit in Sos Alb si amestecati usor, cat sa se integreze in restul de salata.

Condimentati dupa gust cu sare, piper, suc de lamaie si chimion macinat.

Serviti sub forma de dip, cu chipsuri de tortilla

HUMMUS SCANDIA SIBIU CU TABBOULEH SI MASLINE VERZI

Ingrediente: 10-15 masline verzi (murate, fara samburi), 1 ceapa medie, 2 rosii bine coapte, 2-3 legaturi de patrunjel, 1-2 linguri zeama de lamaie, 2-3 linguri de bulghur, sare, ulei de masline, 2 cutii Hummus Scandia Sibiu, lipie libaneza, crackers sau bastonase de legume (morcov, tulpina de telina, etc) pentru servit.

Tocati rosiile si amestecati-le cu bulghurul intr-un bol, si lasati-l la rece cca 1 ora, sa se inmoaie in sucul de la rosii. Apoi tocati marunt patrunjelul si ceapa.

Amestestecati ingredientele tocate cu mixul de bulghur si rosii (dupa ce s-a inmuiat). Condimentati dupa gust cu sare, suc de lamaie si ulei de masline.

Tocati maslinele si amestecati-le cu cele doua cutii de Hummus Scandia Sibiu. Transferati hummusul cu masline pe o farfurie sau intr-un bol, condimentati cu ulei de masline si adaugati salata tabbouleh deasupra.

Serviti sub forma de dip, cu lipie libaneza, cu crackers sau cu bastonase de legume.

MINI TARTINE CU PATEUL CASEI SCANDIA SIBIU, CREMA DE BRANZA, ROSII USCATE SI SOMON AFUMAT

Ingrediente: 2-3 bucati de somon afumat (felii subtiri), 4-5 rosii uscate (conservate in ulei), o cutie Pateul Casei Scandia Sibiu, 1 cutie crema de branza tip Fagaras, patrunjel sau chives pentru decorat, felii de bagheta prajite pentru servit.

Amestecati Pateul Casei cu crema de branza Fagaras pana se omogenizeaza.

Taiati somonul si rosiile uscate in bucatele mici.

Ungeti feliile de bagheta cu crema de pateu si branza. Adaugati somonul afumat si rosiile uscate.

Decorati cu patrunjel sau chives tocat si serviti sub forma de tartine

Stii si tu alte retete usoare pentru petreceri?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL