Reteta perfecta de toamna

O reteta, simpla si rapida cu gust de toamna

Vinete umplute cu carne maruntita de porc in sos de rosii picant

Afara vremea incepe sa se raceasca si strazile sunt pline de frunze colorate. In bucatarie, cuptorul e aprins si toata casa miroase a vinete coapte. Asa arata toamna perfecta pentru noi, motiv pentru care astazi iti prezentam o reteta delicioasa, de sezon: Vinete umplute cu carne maruntita de porc in sos de rosii picant Scandia Sibiu. Ingrediente: 2 vinete, 2 cepe, 1 ardei gras, 3 conserve carne maruntita de porc in sos de rosii picant Scandia Sibiu, o legatura patrunjel, 2-3 catei usturoi, sare, piper, putin ulei, cascaval.

Pas 1

Taie vinetele in doua, cu tot cu coaja. Indeparteaza cu o lingura miezul, lasand putin pe margine. Stropeste-le cu zeama de lamaie si condimenteaza-le cu sare si piper. Pune-le intr-o tava bine unsa cu ulei.

Pas 2

Miezul de la vinete, ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete si se pun la calit intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea de porc maruntita in sos de rosii picant Scandia Sibiu, împreuna cu usturoiul dat prin presa. Se lasa pe foc 10 minute amestecand usor. Nu trebuie sa fie tot sucul evaporat.

Pas 3

Se pune verdeata tocata si se umplu vinetele cu aceasta compozitie. Vinetele umplute cu carne maruntita se pun la cuptor la 180 grade pentru 40 de minute dupa care se scoate tava pentru a presara cascaval ras si se mai da la cuptor pentru inca 5 minute. Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru cina?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL