Bulete de orez cu carne de porc

Cine spune ca buletele crocante, trecute prin pesmet, se pot face numai din cartofi? Iată o reteta inedita in care am folosit orez si carne de porc in suc propriu Scandia Sibiu. Incearc-o si tu la cina si surprinde-i pe cei dragi! Ingrediente: 250 g orez prefiert, 1 ou, 100 g cascaval, 1 lingura rasa pesmet, 2 oua, faina, pesmet - pentru tavalit buletele, sare,1 cutie carne de porc în suc propriu Scandia Sibiu,1 legatura de marar.

Bulete de orez cu carne de porc

Ingrediente: 250 g orez prefiert, 1 ou, 100 g cascaval, 1 lingura rasa pesmet, 2 oua, faina, pesmet - pentru tavalit buletele, sare,1 cutie carne de porc în suc propriu Scandia Sibiu,1 legatura de marar.

Spalam orezul in 2-3 ape si il fierbem timp de jumatatate de ora intr-un litru de apa, cu o lingurita de sare. Il scurgem de apa si asteptam sa se raceasca. Din cand in cand, amestecam usor, ca boabele de orez sa nu se lipeasca. Amestecam orezul rece cu 1 ou, cascavalul ras si 1 lingura rasa de pesmet.

Ne ungem mainile cu putin ulei si modelam bilute cat o minge de ping pong, in centrul carora punem o lingurita de carne de porc taiata cat mai marunt si amestecata in prealabil cu marar tocat. Trecem crochetele prin faina si ou si, la sfarsit, prin pesmet.

Prajim timp de 3 minute crochetele intr-o baie de ulei bine incins. Le scoatem si le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie. Se pot servi in sos de rosii sau alaturi de legume. Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru cina?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL