Trigoane cu Pateul Casei si mere caramelizate

Nu stim cum sunt zilele de toamna pentru voi, dar pentru noi nimic nu se compară cu mirosul de foietaj proaspat scos din cuptor si mere caramelizate. Pentru o combinatie gourmet interesanta, astazi iti prezentam o reteta de trigoane cu Pateul Casei, grunjos, cu bucati mari de ficat de porc, pregatit ca-n vremea lui Josef Theil.

Trigoane cu Pateul Casei si mere caramelizate

Ingrediente: 400gr aluat foietaj, 2 cutii Pateul Casei, 20 gr unt, 1 ou, 3 mere, 50 ml cognac, 15 g zahar pudra.

Decongelam aluatul de foietaj si il desfacem usor, fara sa se rupa. Curatam merele si le spalam bine. Le taiem feliute si le asezam in tigaia incinsa, in care am topit untul. Adaugam zaharul pudra si prajim feliutele de mar 2-3 minute pe fiecare parte. La final adaugam cognacul si il lasam pana se evapora.

Ungem aluatul de foietaj cu Pateul Casei si adaugam deasupra merele caramelizate. Taiem in forma de triunghiuri si ungem triunghiurile cu ou batut. Le punem la cuptorul incins, timp de 30 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

Trigoanele sunt perfecte acompaniate de un Chardonnay, la o cina alaturi de prieteni. Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru cina?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL