Plăcintă rustică cu carne de vită în suc propriu Scandia Sibiu

În zilele friguroase de iarnă, nimic nu se compară cu mirosul de plăcintă caldă, proaspăt rumenită în cuptor și o cană de vin fiert cu scorțișoară. Dacă ți-am făcut poftă deja, uite cum să prepari pas cu pas rețeta, la tine în bucătărie.

Plăcintă rustică cu carne de vită în suc propriu Scandia Sibiu

Ingrediente pentru aluat

300g făină, 100ml lapte, 1 lingură ulei, 1 linguriță sare, 1 ou, 20g drojdie, 100g cartofi fierți și zdrobiți

Ingrediente umplutură

O conservă de 300g carne de vită în suc propriu de la Scandia Sibiu, 1 ceapă, 100g cașcaval, 200g mozzarella, 2 cartofi mici fierți

Dizolvăm drojdia în lapte călduț. Separat amestecăm cartoful fiert și zdrobit cu oul, uleiul și la urmă făina. Peste acestea adaugăm drojdia dizolvată și amestecăm să se încorporeze bine. Lasăm aluatul la dospit la căldură. Formăm apoi două foi rotunde de plăcintă. Marunțim bine carnea de vită și o punem în tigaie câteva minute cu puțină ceapă tocată mărunt. După ce carnea și ceapa și-au schimbat puțin culoarea, amestecul se ia de pe foc, se lasă 5 minute să se răcorească și se întinde pe o foaie de plăcintă. Adăugăm deasupra cartofii fierți tocați mărunt, mozzarella și cașcavalul. Așezăm încă o foaie de plăcintă deasupra.

Ungem plăcinta cu ulei și o punem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 30-35 de minute. Scoatem plăcinta din cuptor și o lăsăm 5 minute să se răcească în forma de copt. Tăiem cu grijă și o servim alături de o cană de vin fiert. Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru cina?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL