Brioșe aperitiv cu carne de pui în sos alb Scandia Sibiu

Cine spune că brioșele se servesc doar la desert? Astăzi îți arătăm cum să prepari chiar tu un aperitiv delicios pentru ai tăi, pe care-l poți servi la micul-dejun.

Brioșe aperitiv cu carne de pui în sos alb Scandia Sibiu

Ingrediente

100 g ciuperci feliate, 2 conserve de carne de pui în sos alb Scandia Sibiu (2*110g), 4 ouă, 2 cartofi mici fierți, 1 morcov , 50g mazăre, 2 linguri lapte, 2 linguri apă minerală, 2 linguri ulei, 7 linguri făină, 1/2 linguriță praf de copt, 7-8 bucăți măsline, 1 lingură smântână, 100 gr brânză de vaci, 1 legătură pătrunjel verde, sare

Bate ouăle spumă cu telul și presără un praf de sare. Adăugă laptele, apa minerală și uleiul, apoi încorporează făina și praful de copt, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe. Opțional, poți pune și o lingură de smântână, pentru a fi și mai pufoase. Taie legumele mărunt și călește-le într-o tigaie. Amestecă-le cu carnea de pui în sos alb de la Scandia Sibiu si patrunjelul proaspat și umple cu acest amestec foietajul de plăcintă, așezat în forme de copt. Acoperă totul cu un strat de brânză de vaci.

Pune brioșele la copt timp de 30-40 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Poți să le servești ca aperitiv rece sau cald, după plac. Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru micul dejun?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL