Rulouri din foietaj cu ciuperci și pate de porc Scandia Sibiu

Pateuri din foietaj pufos, cu ciupercuțe și pate de porc Scandia Sibiu, fără E-uri sau conservanți artificiali. Iată o rețetă cu care să-i surprinzi azi pe ai tăi! E simplu de făcut, stai să-ți spunem pas cu pas.

Rulouri din foietaj cu ciuperci și pate de porc Scandia Sibiu

Ingrediente

400g aluat foietaj, 2 cutii de pate de porc Scandia Sibiu (2*200g), 2 cutii ciuperci, 1 ou, 2 gălbenușuri, 2 linguri lapte, 2-3 fire ceapă verde, câteva fire mărar, 2 linguri unt , 2 linguri susan, sare, piper

Toacă ceapa verde mărunt și călește-o împreună cu o cutie de ciuperci în tigaie, cu puțin unt. Cea de-a doua cutie de ciuperci se pune în robotul de bucătărie și se prepară o pastă. Amestecă cele două compoziții și mai lasă-le pe foc timp de 15 minute, amestecând continuu. Asezonează cu sare și piper, adaugă oul și mărarul tocat mărunt. La final, adaugă pateul de porc Scandia Sibiu și omogenizează amestecul.

Pune foietajul pe suprafața de lucru presărată cu făină și întinde o foaie subțire. Taie foaia încât să obții dreptunghiuri ca în imagine. Unge cu gălbenuș bătut cu lapte și așază un strat de compoziție pe mijloc.

Rulează și așază sulurile de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt. Dacă e necesar, îndepărtează cu o pensulă curată excesul de faină. Unge apoi mini rulourile cu galbenușul bătut cu lapte și presară deasupra susan. Lasă-le la cuptor, la foc mediu, până încep să se rumenească. Asta-i tot. Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru pranz?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL