Clătite aperitiv cu pate

Clătitele nu sunt bune doar cu dulceață ! Clătitele pot fi desert, fel principal sau aperitiv, pot fi reci sau pot fi calde, gratinate la cuptor. Doar imaginația este limita în ceea ce privește modul de servire al clătitelor, iar azi pregătim clătite aperitiv, cu pate integral de gâscă!

Clătite aperitiv cu pate

Ingrediente pentru 5 clătite

150 g făină, 2 ouă mari, 200-250 ml lapte, un praf sare, ulei - pentru a unge tigaia, 300 g pate integral de gâscă Scandia Sibiu, 60 g mascarpone, 3 fire ceapă verde, ½ ardei gras roșu, 50 g cașcaval dat pe răzătoare, sare și piper după gust

Batem ouăle ca pentru omletă, cu un praf de sare. Adăugăm și laptele, amestecăm, apoi adăugăm treptat făina și amestecăm bine cu telul, astfel încât să nu fie cocoloașe. Va rezulta o compoziție destul de văscoasă, dar e perfect, pentru că asta ne dorim pentru această rețetă: niște clătite mai groase, asemănătoare cu tortillas, pe care să le putem umple, rula și tăia rondele. Coacem clătitele pe rând, într-o tigaie anti-aderentă unsă cu puțin ulei, până sunt frumos rumenite pe ambele părți. Punem circa un polonic de compoziție pentru fiecare clătită.

Amestecăm pateul integral de gâscă, mascarpone, ceapa verde tocată rondele, ardeiul roșu tocat foarte fin, cașcavalul dat pe răzătoare, sare și piper după gust, până avem o compoziție omogenă.

Ungem fiecare clatită cu un strat generos de cremă, apoi o rulăm foarte strâns și o învelim în folie alimentară. Dăm clătitele la rece minim 2 ore înainte de a le felia rondele.

Deși este o rețetă rapidă, cu ingrediente la îndemana oricui, rețeta de Clătite cu pate de gâscă este ideală atât la micul dejun cât și pentru pachetelul de la școală dar și pe orice platou de sărbătoare, fiind un aperitiv excelent. Desigur, puteți folosi orice pate Scandia Sibiu, în funcție de preferințe! Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru cina?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL