Paste rapide cu pui

O rețetă pe care o pregătești cât ai zice “paste”, indiferent că e vorba de o simplă cină în familie, de o cină cu prietenii sau de musafiri neașteptați.

Paste rapide cu pui

Ingrediente pentru 4 porții

200g paste scurte, 50ml ulei de măsline, o ceapă roșie mică, tăiată mărunt ,½ ardei gras roșu, tăiat mărunt, 2-3 căței de usturoi trecuți prin presă, 3 roșii uscate, tăiate mărunt, 220g pui mărunțit în sos Scandia (2 conserve * 110g), 300g roșii cuburi în suc propriu, sare și piper după gust, parmezan proăspat răzuit pentru servire, ierburi aromatice după gust

Mai întâi, punem la fiert 3 litri de apă cu puțină sare. Când apa fierbe, adaugăm pastele scurte și le fierbem după instrucțiunile de pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sos.

Pentru sos, încingem uleiul de măsline și călim ceapa și roșiile uscate. Când ceapa devine sticloasă, adaugăm ardeiul și conserva Scandia Sibiu de carne de pui mărunțită. Amestecăm foarte bine și punem la foc 2-3 minute.

Adaugăm și roșiile, amestecăm, condimentăm după gust cu sare, piper și ierburi aromatice, apoi mai lăsăm totul să dea cateva clocote, pentru a se întrepătrunde aromele. Scurgem pastele și fie le adăugăm peste sos, fără a le limpezi și amestecăm totul, fie le scurgem de apa în care au fiert și le așezăm în pahare, în straturi. Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru cina?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL