Salată de ouă în straturi

O rețetă inspirată din rețeta de ouă umplute: ouă fierte tari, sos de maioneză cu iaurt și pate de ficat, combinate într-o salată delicioasă și foarte aspectuoasă!

Salată de ouă în straturi

Ingrediente pentru 4 porții:

8 ouă, 250g pate integral de porc Scandia Sibiu, 200g iaurt grecesc, 100g maioneză, 2 lingurițe muștar cu miere, 2 linguri pătrunjel verde tocat mărunt, sare și piper după gust, un ardei gras roșu, ½ castravete Fabio

Așezam ouăle într-o cratiță încăpătoare, le acoperim bine cu apă, punem și sare și le fierbem la foc mediu, 12-15 minute din momentul în care încep să fiarbă. Le trecem apoi pe sub jet de apă rece, le lăsăm să se răcească, le curățăm și le tăiem cubulețe. Tot cubulețe tăiem și castravetele și ardeiul.

Pentru sos, amestecăm iaurtul, maioneza, muștarul, pătrunjelul, sare și piper după gust. Punem pateul într-un poș sau o pungă rezistentă, pe care o tăiem la un capăt.

Pentru a asambla salata, punem într-un bol transparent și înalt un strat de ouă cubulețe, un strat generos de pate de porc, un strat de sos, un strat de cubulețe de ardei și castravete, încă un strat de ouă și la final un strat de sos.

Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru petreceri?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL