Aperitiv în straturi

Rețeta de aperitiv în straturi combină straturi peste straturi de bunătăți: guacamole, aperitiv vegetal, salsa picantă, măsline, hummus, cașcaval vegetal! Poate fi o salată aperitiv pentru mesele festive, dar și un dip pentru legume proaspete, pe care le tăiem bastonașe sau pentru chipsuri, nachos și biscuiți sărati.

Aperitiv în straturi

Ingrediente pentru 4 porții:

200g aperitiv vegetal Scandia Sibiu, 200g Hummus Scandia Sibiu, un avocado mediu, bine copt, o lingură zeamă de lamâie , sare și piper după gust, o lingură pătrunjel tocat, 5 roșii cherry tăiate mărunt și bine scurse de apă, 2 căței de usturoi, o lingură ceapă tocată mărunt, 150g salsa picantă, 50g măsline verzi tăiate felii, 50g cașcaval vegetal dat pe răzătoare

Pregătirea sosului guacamole: tăiem avocado în jumătate, îndepărtăm sâmburele și scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Pisăm miezul de la avocado cu furculița, adăugăm zeama de lămâie pentru a-și păstra culoarea, apoi adaugăm și restul ingredientelor (pătrunjelul tocat, roșioarele cherry, usturoiul pisat, ceapa tocată), amestecăm bine și potrivim gustul cu sare și piper.

Într-un bol transparent, clădim aperitivul în straturi: un strat de guacamole, unul de aperitiv vegetal, salsa, măsline, hummus și cașcaval dat pe răzătoare. Savuros, aspectuos și sănătos! Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru petreceri?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL