Ruladă aperitiv cu pate

Rulada aperitiv cu pate se pregătește foarte simplu, având ca ingrediente pentru rulada în sine doar ouă bătute ca pentru omletă și cașcaval dat pe răzătoare, iar pentru umplutură folosim Pateul casei cu ficat de porc și legume proaspete și colorate!

Ruladă aperitiv cu pate

Ingrediente pentru Rulada aperitiv cu pate:

400g Pateul casei de porc Scandia Sibiu (2 conserve), 5 ouă, 500g cașcaval dat pe răzătoarea mare, 50g mascarpone, 4 ouă fierte, tăiate cubulețe, 3 fire de ceapă verde tăiate mărunt, 2 linguri de pătrunjel verde, 1 ardei gras roșu tăiat fin, 4 ridichi tăiate cubulețe, sare și piper după gust

Încingem cuptorul la 180° și tapetăm cu unt și hârtie de copt o tavă de 25x30cm. Amestecăm într-un bol ouăle bătute, cașcavalul, sare și piper după gust. Turnăm totul în tavă, nivelăm cu spatula și dăm la cuptor 20 min. Când foaia e rumenită frumos, o răsturnăm peste un prosop curat și o rulăm strâns. Lăsăm foaia în prosop 10-15 minute. Pentru umplutură amestecăm Pateul casei, mascarpone, sare și piper după gust până sunt bine omogenizate. Adaugăm restul ingredientelor (ouă fierte cubulețe, ceapă verde, pătrunjel, ardei gras, ridichi) și amestecăm.

Desfășuram rulada, punem umplutura la mijloc, nivelăm și rulăm cât de strâns putem. Învelim rulada în folie alimentară și o dăm cca 4-5 ore la rece înainte de feliere. Poftă bună!

Stii si tu alte retete usoare pentru pranz?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL