Burrito mexican cu vita

Ce inseamna burrito? O tortilla plina cu tot felul de bunatati, de la guacamole la fasole, de la carne felii la salsa si pana la salata, porumb sau sos de carne, apoi rulata si incalzita pe grill. Se pregateste usor si poate fi preparata cu o zi inainte, pentru ca apoi doar sa incingem gratarul a doua zi. Este un preparat perfect pentru picnicuri, iesiri la iarba verde sau drumurile lungi cu masina, inspre destinatia de concediu.

Burrito mexican cu vita

Ingrediente pentru 4 burrito:

1 conserva (300g) Carne de vita in suc propriu Scandia Sibiu, 4 tortilla, 1 avocado mare (2 daca sunt mai mici), 2 lingurite zeama de lămâie, ½ ceapa rosie, ½ ardei gras rosu, 2 catei usturoi, 2 linguri patrunjel verde tocat marunt, 8 linguri porumb boabe, 8 linguri fasole alba fiarta, 8 linguri cascaval dat pe razatoare, sare si piper dupa gust

Mai intai, pregatim guacamole. Pentru guacamole taiem avocado de jur imprejur cu un cutit, indepartam samburele si scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Pisam miezul de avocado folosind furculita, apoi punem zeama de lamaie (care impiedica avocado sa oxideze), sare si piper si amestecam bine. Adaugam si restul ingredientelor, toate taiate foarte marunt: ceapa, usturoiul, ardeiul, patrunjelul. Amestecam foarte bine.

Pe fiecare tortilla punem o lingura generoasa de guacamole (impartim guacamole in mod egal intre cele 4 tortillas), apoi 2 linguri de porumb, 2 linguri de fasole. Scurgem carnea de vita din sucul propriu si o feliem. Asezam feliile de carne in burrito, punem deasupra cascavalul dat pe razatoare. Rulam burrito si il punem pe gratarul incins, 2-3 minute.

Pofta buna!

Tu ce alte trucuri ai la îndemana cand mergi cu cortul?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL