Vol-au-vent cu pate de pui

Vol-au-vent sunt niste pateuri usoare si fine, ca o adiere de vant. Vol-au-vent pot fi mai mici sau mai mari, in functie de preferintele voastre. Pot fi patrate sau pot fi rotunde, in functie de formele pe care le aveti la indemana. Este o reteta perfecta pentru mesele de sarbatoare in familie.

Vol-au-vent cu pate de pui

Ingrediente pentru 12 bucati:

200g pate integral de pui Scandia Sibiu, 400g aluat frantuzesc pentru foietaj, un ou batut, 2 linguri crema de branza, 2 linguri ardei gras rosu, taiat foarte fin, 2 linguri ceapa verde, 2 linguri ceapa rosie, sare si piper dupa gust

Taiem aluatul in dreptungiuri de 5x4 cm. Folosim o rigla pentru a fi siguri ca avem dreptunghiuri de aceeasi dimensiune. Pentru fiecare vol-au-vent folosim 4 dreptunghiuri de aluat. Ungem cu ou batut intre fiecare strat.

Primul strat trebuie sa fie plin, apoi urmatoarele 3 le decupam cu ajutorul unei forme rotunde, in cazul meu un paharel. Coacem vol-au-vent in cuptorul incins foarte bine, la 220°C, fara ventilatie, timp de 15-20 minute sau pana sunt aurii, usor rumenite. Le lasam sa se raceasca foarte bine inainte de a pune umplutura.

Amestecam cu lingura sau chiar putem mixa in blender pateul de pui cu legumele taiate si crema de branza si potrivim gustul cu sare si piper. Punem compozitia intr-un poş si umplem vol-au-vent. Nimic mai simplu!

Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru petreceri?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL