Tacos de post

Uneori simtim nevoia sa mancam fara carne, mai light, mai ales in zilele toride de vara. Venim in ajutorul vostru cu o combinatie intre bucataria Mexicana si cea Italiana – Tacos de post cu aperitiv vegetal de la Scandia Sibiu si caponata siciliana, un aperitiv din bucataria italiana.

Tacos de post

Ingrediente pentru 6 portii Tacos de post

6 tortillas, 400g (doua conserve) aperitiv vegetal Scandia Sibiu, ulei de floarea soarelui, 100g mix de salata verde, o vanata mare, 50ml ulei de masline + 2 linguri ulei de masline, o ceapa alba, mare, 3-4 tije de apio (sau telina), 400g (o conserva) rosii cuburi in suc propriu, 30ml otet de vin rosu, 30g zahar tos, 3 linguri capere, 200g masline verzi, busuioc proaspat , sare si piper dupa gust

Mai intai, ne ocupam de tortillas: incingem cuptorul la 200°C si punem gratarul pe mijlocul cuptorului. Pulverizam ulei pe ambele parti ale fiecarei lipii, cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, asezam tortilla pe gratar, astfel incat sa incalece 3 bare metalice ale gratarului.

Coacem tortillas 3-4 minute sau pana sunt frumos rumenite si aurii. Veti vedea ca isi pastreaza foarte bine forma si sunt crocante si delicioase.

Pentru caponata, taiem vanata in cuburi, le saram si le asezam intr-o sita. Le lasam la scurs minim o ora. Asezam cubuletele de vinete in tava, pe hartie de copt, stropite cu cele 2 linguri de ulei de masline. Coacem vinetele 20 de minute, in cuptorul incins la 200°C, pana cubuletele sunt moi, au scazut in volum si sunt aurii. Intr-o tigaie incapatoare, prajim ceapa taiata cubulete mai mari, in 50ml ulei de masline. Cand ceapa e translucida, adaugam telina taiata cubulete si 2 linguri de apa. Sotam 2-3 minute.

Adaugam si rosiile cubulete in suc propriu, amestecam, lasam sa fiarba 5 minute. Punem maslinele, caperele, zaharul, otetul, sare si piper dupa gust. Amestecam si fierbem sosul 5 minute la foc mic. Adaugam si cubuletele de vinete, amestecam si lasam totul sa fiarba la foc foarte mic, pana lichidul scade la mai mult de jumatate. La final, punem si busuioc verde, proaspat tocat.

Pentru asamblarea retetei de Tacos de post, punem in fiecare tortilla un strat generos de aperitiv vegetal, un strat din mixul de salata verde, apoi un strat de caponata.

Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru petreceri?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL