Salata de cartofi

Cine a spus ca mancarea de post sau mancarea vegetariana nu poate arata minunat? Poate! Iar Salata de cartofi cu ciuperci pe care v-o propunem azi este reteta care dovedeste asta :)

Salata de cartofi

Ingrediente pentru 6 portii:

2 conserve Ciuperci cu maioneza vegetala Scandia Sibiu (2x200g), un cartof dulce mare (400g), 2 cartofi albi (400g), o ceapa rosie, un ardei gras rosu, un ardei gras galben, un ardei gras verde, ulei de masline extra virgin, sare si piper dupa gust. Timp de preparare: o ora Dificultate redusa

Fierbem cartofii albi si cartoful dulce separat, in apa cu putina sare. Testam cartofii folosind o furculita – sunt fierti cand furculita intra foarte usor in ei. Ii lasam se se raceasca putin, apoi ii decojim si ii taiem cuburi de marime potrivita. Taiem si ceapa rosie marunt. Amestecam ceapa si cartofii, condimentand cu ulei de masline, sare si piper.

Spalam ardeii grasi foarte bine, le indepartam cotorul si nervurile si ii taiem in cubulete. Ii amestecam cu o lingura de ulei de masline, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Pentru a asambla salata, intr-un vas transparent inalt, punem stratul de salata de cartofi, apoi ciupercile cu maioneza vegetala, apoi stratul de ardei. Arata bine, are un gust senzational si ne ofera o multitudine de vitamine!

Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru pranz?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL