Trigon cu fasole batuta

Trigon cu fasole batuta

Sunt zile in care vrei sa mananci mai light, pur si simplu nu ai chef de carne sau este o perioada de post. Pentru zile ca acestea exista Trigonul cu fasole batuta, o reteta delicioasa, usor de pregatit si perfecta pentru pranzul din caserola de la birou sau pachetelul de la scoala!

Ingrediente pentru 8-10 portii de Trigon cu fasole batuta: 450-500g de faina, o lingura de zahar, 2 lingurite de praf de copt, o lingurita de sare, 4 linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui, 200-250ml de apa calduta, 2 conserve (2x 200g) de Scandia Sibiu fasole batuta cu legume.

Pentru aluat, amestecam toate ingredientele, mai putin apa, intr-un robot de bucatarie sau mixer.

Adaugam apa treptat, pana obtinem consistenta dorita: un aluat usor elastic, care nu se lipeste de peretii vasului.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina, intr-o foaie de ½ cm grosime. Taiem aluatul in patrate de 10x10cm (sau mai mici, daca doriti mini-trigoane).

Punem umplutura de fasole batuta si inchidem foarte bine aluatul, cu ajutorul unei furculite. Asezam trigoanele in tava, pe hartie de copt si le coacem 20-25 minte in cuptorul incins la 180°C. Ca alternativa, puteti sa prajiti trigonul in baie de ulei, pana e frumos rumenit si auriu pe ambele parti.

Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare de post?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL