Lipii cu pui si rosii

Lipia de casa cu pui este o reteta pe care o veti iubi! Puteti sa asamblati lipia chiar si in pauza de pranz de la birou si o puteti imparti cu colegii (doar cu cei mai simpatici): lipia de casa se pastreaza foarte bine 2 zile, in folie alimentara, inchise ermetic. Conservele de carne maruntita Scandia Sibiu sunt mereu la indemana, mai aveti nevoie doar de salata voastra preferata!

Lipii cu pui si rosii

Ingrediente pentru 6-8 lipii:

500g de faina 00, 200ml de apa calduta, un pliculet de drojdie uscata, o lingura de sare, o lingura de zahar, o lingura de ulei

Ingrediente pentru umplutura:

cate o conserva de Pui maruntit in sos alb Scandia Sibiu (110g) pentru fiecare lipie, felii de rosii, rucola, baby spanac, salata asortata

Mod de preparare:

1. Amestecam apa calduta cu zaharul si cu drojdia, lasam amestecul sa se odineasca 10 minute. 2. Cernem faina cu sarea, turnam amestecul de drojdie, punem si uleiul. 3. Framantam un aluat elastic, omogen, care nu se lipeste de maini si de peretii vasului mixerului. 4. Facem o bila din aluat, pe care o asezam intr-un bol curat. Acoperim bolul cu un servet curat si il lasam sa dospeasca 2 ore intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul. 5. Puteti sa lasati aluatul sa dospeasca si de pe o zi pe alta in frigider, daca doriti sa il pregatiti din timp si sa coaceti lipiile a doua zi.

Din aluatul dospit, rupem bucati de marimea unei mingi de ping-pong. Lucram pe masa tapetata foarte bine cu faina, intindem lipiile rotunde, foarte subtiri, de 2mm grosime. Coacem lipiile intr-o tigaie antiaderenta, fara adaos de grasime. Ungem fiecare lipie cu puiul maruntit in sos alb, punem si feliile de rosii si salata preferata. Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru pranz?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL