Oua umplute cu sos Caesar

Ouale umplute sunt aperitivul suprem! Sunteti mereu in cautare de ceva nou cand vine vorba de oua umplute? Perfect! Va propunem reteta de azi – Oua umplute cu pateul casei si un sos delicios inspirat de Salata Caesar.

Oua umplute cu sos Caesar

Ingrediente pentru 6 portii:

6 oua fierte tare, o conserva de Pateul casei de porc Scandia Sibiu (200g), 2-3 linguri de iaurt grecesc natur, sare si piper dupa gust, 2 catei de usturoi, o lingurita de mustar clasic, o lingurita de sos Worchestershire, 150g de iaurt grecesc, 100ml de ulei de masline extravirgin, o lingurita de zeama de lamaie, un file de ansoa, 50g parmesan proaspat dat pe razatoare, piper dupa gust

Intr-o cratita incapatoare punem cele 6 oua. Turnam apa cat sa le acopere, punem si un praf de sare. Punem cratita pe foc si lasam ouale sa fiarba 10-12 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Oprim focul si acoperim oala, mai lasam ouale 5-6 minute inainte de a scurge apa si de a le curata. Taiem ouale pe jumatate, scoatem cu grija galbenusul.

Amestecam intr-un vas galbenusurile cu pateul casei de la Scandia Sibiu si 2 linguri de iaurt grecesc. Potrivim la gust de sare si piper. Pentru sos, punem toate ingredientele in blender si amestecam pana avem un sos cremos. Punem sosul pe platou, umplem ouale cu amestecul pregatit si le asezam pe sos. Decoram cu verdeturi, covrigei sau crutoane.

Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru petreceri?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL