O reteta simpla si cocheta: rulada de cascaval cu Pateul Casei

Daca astepti musafiri in weekend, ai ajuns in locul potrivit. Reteta asta delicioasa cu Pateul Casei de la Scandia, fara conservanti sau aditivi artificiali, este pentru tine. Iata cum sa prepari acasa aceasta rulada usoara, fara coacere.

Pentru umplutura

300 de grame de cascaval
jumatate de pachet de unt
putin piper

Pentru foaie

600g Pateul Casei de la Scandia Sibiu (3 cutii *200g)
un sfert de pachet de unt
cateva masline (negre)
un castravete murat mare
jumatate de gogosar din otet
doua oua bine fierte

Pasul 1

Amesteca jumatate de pachet de unt moale cu cascavalul dat pe razatoarea mica, pana devine o pasta omogena.

Unge o folie de aluminiu cu ulei de masline si asaza pasta pe ea. Trebuie sa iti rezulte o forma dreptunghiulara, pe care sa o poti rula de 2-3 ori.

Pasul 2

Deasupra, intinde Pateul Casei amestecat cu piper, masline, muraturile, untul (un sfert de pachet, dar se poate si mai putin; daca nu doriti sa fie atat de gras - puneti unt doar cat o nuca).

Pasul 3

Peste Pateu, punem un ou sau doua, fierte bine, taiate cubulete (cu galbenus).

Pasul 4

Se ruleaza si se da la rece pentru o zi. Se serveste rece, feliat alaturi de o paine proaspata cu seminte si legume proaspete. Pofta buna!

Stii si tu alte retete usoare pentru petreceri?
Trimite-ne sugestiile tale si poti aparea la noi pe site!

PRODUSE FOLOSITE IN ARTICOL