Peste 90 de ani de experiență

Scandia Food este lider pe piața conservelor pe bază de carne din România, conducȃnd detaşat categoria pateului cu ficat, cu o cotă de piață în volum de peste 46% (sursă: AC Nielsen, 2014) și acoperind şi alte segmente precum pate vegetal, carne și mâncare la conservă. În anul 2010 ne-am extins cu două noi linii de business: restaurant quick service și producție de mezeluri.

În prezent avem 3 restaurante în București, în marile centre comerciale. Avem o echipă de 600 de oameni profesioniști fără de care nu am fi reușit să înregistram în 2013 o cifră de afaceri de 203 milioane de lei.

Cele mai importante branduri

Scandia Food detine in prezent un portofoliu de marci cu o notorietate foarte buna in randul consumatorilor.

Fie ca vorbim de Scandia Sibiu, Bucegi sau Sadu, oricare din ele reuseste sa ajunga la papilele consumatorilor prin diverse atu-uri; Scandia Sibiu este aliatul targetului premium care cauta retete curate, fara E-uri, cu ingrediente de calitate superioara, in timp ce Bucegi este pe mesele celor ce isi doresc o mancare gustoasa indragita de toti membrii familiei si la un pret accesibil, iar Sadu este adresat celor care au nostalgia mancarii facute la tara, in batatura, de parinti sau bunici.

In acelasi timp, rafturile comertului modern gazduiesc si produse sub marca premium Via, in portofoliul careia regasim pateuri fine la borcan, fara aditivi.

MUTARE ÎNTR-O FABRICĂ NOUĂ ÎN 2010 

Scandia Food a fost și va continua mereu să fie un sinonim al calității, al tradiției și al inovației, noua noastră fabrică, deschisă în 2010, reprezentȃnd încă o dovadă a acestei promisiuni.

Respectând cele mai înalte standarde, noua fabrică reprezintă: 

  • investiție de peste 40 de milioane de euro
  • utilaje și tehnologii la cele mai înalte standarde
  • suprafață de producție de peste 17.000 de metri pătrați
Descoperă Scandia Food        Vrei să fim parteneri?

Istoric

1922

Josef Theil - cetățean german recunoscut în breasla producătorilor de mezeluri din Sibiu, înființează fabrica de preparate și conserve din carne Theil. 

Fabrica Theil iși câștigă celebritatea în scurt timp, datorită tehnologiilor moderne folosite, produselor de cea mai bună calitate și bunei desfaceri a acestora pe o piață în creștere.

1929/1935

Activitatea companiei Theil este în continuă creștere: reprezentanți locali în fiecare mare oraș din țară, distribuție prin mijloace proprii de transport, extinderea portofoliului de produse de la salam - sortimentul principal - la: mezeluri, specialități, conserve de carne (șuncă, leber, pate de ficat, gulaș, cârnăciori în conservă). Fabrica Theil iși menține standardele și capacitățile în ciuda crizei economice înregistrate la nivel mondial.

1941

Fabrica Theil devine Scandia Română

1990/1996

Perioada de tranziție - fabrica exportă în exclusivitate în tări precum U.S.A., Marea Britanie, Germania, fosta Uniune Sovietică și Japonia, până în 1996, când reia producția pentru piața din Romania.

2001

În urma unei licitații publice compania este preluată de actualii acționari, devenind o companie privată 100%

2010

Scandia devine Scandia Food, in urma unuia dintre cele mai complexe procese de rebranding pentru o companie românească.