PESTE 90 DE ANI DE EXPERIENȚĂ

Scandia Food este lider pe piața conservelor pe bază de carne din România, conducȃnd detaşat categoria pateului cu ficat, cu o cotă de piață în volum de peste 43% (sursă: AC Nielsen, AS 2018) și acoperind şi alte segmente precum pate vegetal, carne și mâncare la conservă. În anul 2010 ne-am extins cu două noi linii de business: restaurant quick service și producție de mezeluri.

În prezent avem 3 restaurante în București, în marile centre comerciale. Avem o echipă de 600 de oameni profesioniști fără de care nu am fi reușit să înregistrăm în 2013 o cifră de afaceri de 203 milioane de lei.

CELE MAI IMPORTANTE BRANDURI

Scandia Food deține în prezent un portofoliu de mărci cu o notorietate foarte bună în rândul consumatorilor.

Fie că vorbim de Scandia Sibiu, Bucegi sau Sadu, oricare din ele reușește să ajungă la papilele consumatorilor prin diverse atu-uri; Scandia Sibiu este aliatul targetului premium care caută rețete curate, fară E-uri, cu ingrediente de calitate superioară, în timp ce Bucegi este pe mesele celor ce își doresc o mâncare gustoasă, îndrăgită de toți membrii familiei și la un preț accesibil, iar Sadu este adresat celor care au nostalgia mâncării făcute la țară, în bătătură, de părinți sau bunici.

În același timp, rafturile comerțului modern găzduiesc și produse sub marca premium Via, în portofoliul căreia regăsim pateuri fine la borcan, fară aditivi.

MUTARE ÎNTR-O FABRICĂ NOUĂ ÎN 2010

Scandia Food a fost și va continua mereu să fie un sinonim al calității, al tradiției și al inovației, noua noastră fabrică, deschisă în 2010, reprezentȃnd încă o dovadă a acestei promisiuni.

Respectând cele mai înalte standarde, noua fabrică reprezintă:

investiție de peste 40 de milioane de euro
utilaje și tehnologii la cele mai înalte standarde
suprafață de producție de peste 17.000 de metri pătrați Descoperă Scandia Food Vrei să fim parteneri?

ISTORIC

1922

Josef Theil – cetățean german recunoscut în breasla producătorilor de mezeluri din Sibiu, înființează fabrica de preparate și conserve din carne Theil.

Fabrica Theil își câștigă celebritatea în scurt timp, datorită tehnologiilor moderne folosite, produselor de cea mai bună calitate și bunei desfaceri a acestora pe o piață în creștere.

1929/1935

Activitatea companiei Theil este în continuă creștere: reprezentanți locali în fiecare mare oraș din țară, distribuție prin mijloace proprii de transport, extinderea portofoliului de produse de la salam – sortimentul principal – la: mezeluri, specialități, conserve de carne (șuncă, leber, pate de ficat, gulaș, cârnăciori în conservă). Fabrica Theil își menține standardele și capacitățile în ciuda crizei economice înregistrate la nivel mondial.

1941

Fabrica Theil devine Scandia Română

1990/1996

Perioada de tranziție – fabrica exportă în exclusivitate în tări precum U.S.A., Marea Britanie, Germania, fosta Uniune Sovietică și Japonia, până în 1996, când reia producția pentru piața din România.

2001

În urma unei licitații publice compania este preluată de actualii acționari, devenind o companie privată 100%

2010

Scandia devine Scandia Food, în urma unuia dintre cele mai complexe procese de rebranding pentru o companie românească.